REZULTATE CONTESTAȚII BAC 2012 pe edu.ro – Notele finale după CONTESTAȚII – EXCLUSIV – ORA la care se vor afișa NOTELE pe JUDEȚE

REZULTATE CONTESTAȚII BAC 2012 pe edu.ro - Notele finale după CONTESTAȚII - EXCLUSIV - ORA la care se vor afișa NOTELE pe JUDEȚE
Publicat: 13/07/2012, 14:52
Actualizat: 05/09/2012, 15:35

Elevii care au depus CONTESTAȚII la examenul de BAC 2012 vor putea vedea ultimele REZULTATE BAC 2012 după CONTESTAȚII pe EDU.RO, unde sunt publicate, după afișarea în centrele de examen.

INFORMAȚII DESPRE REZULTATE CONTESTAȚII BAC 2012 în timp REAL// MAI JOS GĂSIȚI NOTELE PE JUDEȚE

UPDATE 14:39 Rata de promovare a crescut la 44,26%, de la 43,04 înainte de contestații. 2274 de elevi au promovat examenul după recorectarea lucrărilor. Dintre aceștia 1377 erau respinși la o probă.

UPDATE 14:37. A început conferința de presă. La liceele cu profil teoretic, cele mai multe note sunt de 7-8.

UPDATE 14:25 În Bistrița-Năsăud, rata de promovare a crescut în urma soluționării contestațiilor cu 1,58 puncte procentuale, până la 43,15%.

UPDATE 14:14 În Constanța, 813 de note au fost mărite după recorectarea lucrărilor.

UPDATE 14:05 După soluționarea celor 1.569 de contestații din Dolj, 56 de elevi au promovat examenul de Bacalaureat.

UPDATE 13:58. În Tmiș, 371 de note au fost mărite în urma soluționării contestațiilor, rata de promovare urmând să crească cu aproximativ un punct procentual.

UPDATE 13:30. Rata de promovare la Vaslui a crescut cu mai puțin de un punct procentual după soluționarea contestațiilor.

UPDATE 13:04. La Brașov, au fost admise 256 de contestații din cele 999 dpuse. Rata de promovare a crescut cu 1,37 puncte procentuale, până la 51,16%.

UPDATE 11:29 La Suceava, aproape 600 de note s-au modificat în urma soluționării celor peste 1.700 de contestații. Dintre acestea, doar 482 de note au fost mărite. Statistica finală pe întregul județ va fi făcută publică în cursul zilei. Rata de promovare înainte de contestații era de 47%.


Ultimele REZULTATE după soluționarea celor peste 53.700 de CONTESTAȚII vor fi afișate pe EDU.RO vineri, între orele 14:00-16.00.

„Rezultatele vor fi afișate între orele 14:00-16:00, în funcție de ritmul în care acestea sunt încărcate în aplicație de cei de la centrele de examinare”, a declarat pentru gândul secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Stelian Fedorca.

Duminică, când s-au afișat primele REZULTATE la BACALAUREAT 2012, informațiile pe portalul EDU.RO au fost disponibile abia în jurul orei 17.00, deși ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, spunea că acestea vor putea fi vizualizate, cel târziu, în jurul orei 14.00.

AVEȚI AICI LISTA NOTELOR PE JUDEȚE

Cu cât poate crește rata de promovare la BAC 2012

După prima sesiune a examenului de BACALAUREAT 2012, rata de promovare a fost de 43,03%, mai mică de anul trecut, când 44,45% dintre cei care s-au înscris la examen au reușit să promoveze. După soluționarea celor peste 80.000 de CONTESTAȚII depuse, rata a crescut cu 1,25 puncte procentuale, până la 45,72%. Rezultatul a fost considerat cel mai slab din istoria acestui examen.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, declara într-un interviu pentru gândul, imediat după publicarea primelor REZULTATE CONTESTAȚII la BACALAUREAT 2012, că nu speră ca după CONTESTAȚII rată să crească cu mai mult de un punct procentual.

Iar statistică îi dă dreptate, cel puțin la nivel național. Din experiența anilor trecuți, rata de promovare a crescut cu 1-2 puncte procentuale după contestații. E însă la fel de adevărat că au fost județe unde creșterea a fost chiar mai mare de trei puncte procentuale. Anul trecut, a fost cazul județelor Harghita și Vâlcea, unde rata de promovare a crescut cu 3,41%, respectiv 3,37%.

Ce se întâmplă după afișarea rezultatelor după contestații

Pentru că este al doilea an consecutiv cu REZULTATE foarte slabe la BACALAUREAT, ministrul Educației a anunțat câteva măsuri menite să remedieze această problemă, astfel încât istoria să nu se mai repete și în toamnă, dar mai ales anul viitor.

Astfel, pe termen scurt, ministerul vizează organizarea unor cursuri pe perioada verii pentru elevii care nu au luat bacalaureatul în prima sesiune, precum și mutarea programului special difuzat de televiziunea publică -TV BAC – de pe TVR 2 pe TVR 1

De asemenea, ministrul Educației ia în considerare desființarea acelor licee unde niciun absolvent nu a reușit să ia examenul de bacalaureat, mai ales dacă același lucru s-a întâmplat și în 2011.

„Nu exclud desființarea unor licee. Vom face o analiză ca să vedem dacă nu cumva sunt tot cele de anul trecut, ceea ce mi s-ar părea inadminisibil. Dacă nu ai avut atât de puțin respect încât să faci ceva un an de zile pentru remedierea situației, înseamnă că tu liceu nu mai ai calitatea morală să funcționezi. Așadar, nu exclud o astfel de măsură drastică”, declara Andronescu într-un interviu pentru gândul.

O altă măsură este introducerea bacalaureatului diferențiat din 2013. Măsura a fost vehiculată și de ministrul interimar la Educației, Liviu Pop, care este de părere că aceasta trebuie introdusă de anul viitor, chiar dacă în Legea Educației este prevăzută pentru 2016.

Andronescu a declarat marți, la Guvern, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că BACALAUREATUL din 2013 trebuie să fie diferențiat cu „rute profesionale” și că vor fi organizate mai multe simulări ale acestui examen.

Susținătorii ideii bacalaureatului diferențiat argumentează că este nevoie de această măsură cât mai repede pentru că marea problemă se înregistrează la liceele tehnologice, unde rata de promovare a fost de 20-24%, și nu la nivelul întregului sistem liceal.

Ecaterina Andronescu a declarat că este posibil ca un model de inspirație pentru bacalaureatul diferențiat să fie cel francez. Anul acesta REZULTATE CONTESTAȚII BAC 2012 sunt publicate pe edu.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a...
Pariul făcut de Laurenţiu, un legumicultor din Oltenia, cu care a dat lovitura. Un kilogram...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Cum se simte acum Florin Piersic, la mai bine de o lună de la operație:...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
NOILE REGULI s-au stabilit deja în Europa. ORDINUL trebuie să se aplice și în România
Femeile care trebuie să evite pepenele roșu. Efectele sunt devastatoare
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Margot Wölk, degustătoarea mâncărurilor lui Hitler
×